Psycho-energetische ondersteuning

« Geef niet op, misschien doe je het twee seconden voor het wonder” – Arabisch spreekwoord

Tijdens een psycho-energetische begeleiding kan men spreken of niet spreken, zoals men voelt. Het werk wordt gedaan via het lichaam en zijn subtiele velden en niet via de geest.

We kunnen, als we dat willen, de wonden van het leven opnieuw bekijken en ze, door energieke en niet alleen verbale begeleiding, in een nieuw licht bekijken en zo, door de geleidelijk verworven innerlijke kracht, vergeven en onszelf vergeven.

Daarom, om veel gelukkiger te zijn, om onder alle omstandigheden je rechtmatige plek te vinden, om geleidelijk je volledige potentieel te ontplooien als een liefdevol, respectvol, geweldloos, empathisch, tolerant mens. En dingen beginnen te bewegen in ons leven, soms zonder dat we ons er eerst van bewust zijn…

Ik ben me ervan bewust dat dit rationele geesten (waarvan ik deel uitmaak) sterk van streek kan maken, het is het experimenteren met het ding dat alle vragen oplost door twijfels door ervaring weg te nemen.

Ik ontdekte dit soort zorg in een wanhopige gezondheidssituatie van een van mijn zeer goede vrienden. Ik zocht toen in alle richtingen naar alle mogelijke hulp en ik voelde, zonder het te begrijpen, dat er iets groters dan onze kennis aan het werk was en voegde me bij andere inspanningen (met name medische).

Ik ben toen nooit opgehouden dit iets te onderzoeken, ontdekken, lezen, proberen te begrijpen en uiteindelijk te ervaren. Het is een spannend pad, soms bezaaid met valkuilen, want het vinden van de juiste mensen is niet altijd makkelijk (maar dat is hetzelfde in de medische wereld…).

Wat mij betreft, zijn het de authenticiteit, de nederigheid en de ware empathie van de therapeuten die mij hebben geleid en ik ben altijd gevlucht voor degenen die zichzelf voor God hielden (ook in het medische universum trouwens).