Mijn parcours

« Een reis van 1000 mijl begint met één enkele stap ” – Lao Tzu

Ja, elke reis begint met de 1e stap…

Mijn reis om de subtiele wereld te ontdekken begon met een cursus Therapeutic Touch (Krieger-Kunz methode) – Niveau I en II – bij Andrée West in Libourne – (sentiersdelaube.com)

Dit wekte mijn eetlust op voor een 3-jarige cursus cranio-sacrale therapie: Méthode Surrender(www.methodesurrender.fr) – in Parijs bij Seymour Brussel en Rodolphe Meyer, fantastische leraren!

Daarna ontdekte ik Reiki (niveau I) bij Yves Wauthier-Freymann (www.yves-wauthier.com/ateliers-conferences/ateliers/reiki) in Brussel.

De puzzel werd geleidelijk aan in elkaar gezet, maar ik was nog steeds op zoek naar het sleutelstuk toen ik hoorde dat mijn meditatieleraar, Jan Janssen, een opleiding begon in de Subtiele Energieën (www.energiessubtiles.be) !
Jan is leerling van Barbara Brennan geweest, en daarna leraar in verschillende van haar internationale scholen.
Barbara Brennan, een voormalig NASA astrofysicus die therapeut is geworden, is een wereldautoriteit op het gebied van energie-healing. Ze is de auteur van verschillende boeken over dit onderwerp, die referenties zijn geworden vanwege haar vermogen om haar wetenschappelijke kant te combineren met haar openheid voor alle mogelijkheden (“Just consider the possibility …” zei ze graag).
Jan is niet alleen één van haar leraren, hij heeft ook zijn eigen achtergrond (www.janjanssen.be) en eigen pad voortgezet op verschillende gebieden, wat zijn onderwijs verrijkt en zijn benadering tot een vorm van overdracht maakt die veel verder gaat dan technisch leren, en een waar pad van multidimensionale evolutie is.

De diepte van dit pad is zodanig dat ik na het bekomen van mijn diploma de school niet onmiddellijk wilde verlaten. Sinds een aantal jaren ben ik me blijven verdiepen in alles wat dit onderwijs te bieden heeft, en ik ben verheugd om deel te nemen aan verschillende projecten als onderdeel van een klein team naast Jan.

Uiteindelijk was mijn eerste sessie Aquatic Healing (https://aquatic-healing.com/) een openbaring… die me meteen op het pad zette van ononderbroken Aquatic Healing workshops sinds 2017.
En van de David Sawyer cycliIntegrative Aquatic Therapy avec David Sawyer – Prenatale reis, Geboortereis, Voorouderreis.

Mijn training in Familieopstellingen bij Jacqueline Goossens voltooit dit parcours en ik neem regelmatig deel aan workshops in verschillende benaderingen.

Mijn vreugde ligt in het zo veel mogelijk verkennen van dit universum en het ontdekken van alles wat ons helpt om ons te openen, om al onze dimensies te ontwikkelen en om alle praktijken te integreren die ons tot authentieke wezens maken in relatie met onszelf en met anderen. Het is het pad van een mensenleven (of van meerdere levens…). Daarom ben ik altijd klaar voor de volgende stap 🙂.